Hoe verloopt een massage?

Elke massage moet een fijne en ontspannen ervaring voor je zijn. Dat is voor mij erg belangrijk. Ik doe er dan ook alles aan om je op je gemak te stellen en een relaxte sfeer te creëren.

Kennismaking

Je komt op het afgesproken uur bij mij thuis aan.

We voeren een kort (kennismakings-) gesprek. Het is belangrijk dat je mij vertelt over jouw wensen, jouw levensstijl, eventuele fysieke klachten, allergieën als die er zijn, ziektes. Ik noteer alles op een klantenfiche.  Aan de hand van deze gegevens kan ik een veilige en verantwoorde massage garanderen.

Ik vertel je ook hoe de massage zal verlopen zodat je precies weet wat er gaat gebeuren. Jij beslist of er rustgevende muziek kan spelen tijdens de massage (ik heb een playlist op de iPhone). Ik ga niets opdringen. Ik hou altijd rekening met wat jij prettig vindt.

Voor de massage

Ga voor de massage nog even naar het toilet; zo kan je ongestoord van je massage genieten. Ik ga je vragen je uit te kleden en je dan op jouw buik op de tafel te leggen. Je ondergoed mag je aanhouden. Tijdens het uitkleden verlaat ik even de kamer.

Ik bedek je hele lichaam met handdoeken, zodat je warm en comfortabel ligt. Ik gebruik een rol om de enkels te ondersteunen.

Tijdens de massage

Ik ontbloot telkens het gedeelte dat gemasseerd wordt. Tijdens het masseren zwijg ik, tenzij je zelf aangeeft te willen praten. Je kan op elk moment zeggen indien je ongemak ondervindt.

Bij het omdraaien hou ik een handdoek omhoog en ga je op jouw rug liggen. Ik gebruik een knierol om het je nog comfortabeler te maken.

Na de massage

Ik zal je aangeven wanneer de massage ten einde is. Ik geef je even de tijd om tot jezelf te komen. Ik gebruik de handdoeken om zacht de resterende olie weg te vegen.

Ga rustig recht zitten en neem de tijd om je terug aan te kleden. Ik ruim ondertussen mijn spullen op.
Ik bied na de massage een glas water aan om vrijgekomen afvalstoffen door de massage beter af te voeren..